Татяна Дончева:

Разделянето на КТБ и Пеевски дава шанс за успешен вот на недоверие

Разделянето на КТБ и Пеевски дава шанс за успешен вот на недоверие

Разделянето на бизнеса между КТБ и Делян Пеевски дава шанс в бъдеще някой от вотовете на недоверие срещу правителството да бъде успешен, коментира в събота пред бТВ лидерът на "Движение 21" и бивш депутат от БСП Татяна Дончева.

Тя обясни, че този сценарий зависи от развитието на личния проект на Цветан Василев -  "България без цензура" с лидер Николай Бареков. Така Дончева обясни, че Делян Пеевски е проект на Ахмед Доган, а Бареков – на банкера Цветан Василев.

"Това, което прави Пеевски, е онова, за което Доган няма да си цапа ръцете и да напусне сараите си", каза бившият депутат и член на вътрешната комисия в парламента.

Лидерът на ”Движение 21” прогнозира, предсрочни парламентарни избори са възможни през късната есен. Според нея  Цветан Василев е този, който може да "премести грамчето, което ще наклони везните".

Дончева допълни, че евровотът е важен, защото ще покаже дали има възможност за промяна на политическата ситуация. За да стане това, някоя от новите партии трябва да покаже, че има потенциал да събере гласовете на недоволните от управлението 60% от българите, каза бившият депутат. Тя каза, че залогът на тези избори е най-голям за "Атака".

"Ако хората на Сидеров не влязат в европарламента, те ще трябва да предприемат стъпки, които да им гарантират участие в следващия парламент, иначе ще изпаднат и от него. Важна ще е и ролята на депутатите, които се обвързаха с Николай Бареков и също не е ясно каква позиция ще заемат след 25 май", допълни тя.

По темата ”БСП” Дончева каза, че партията няма как да ”загуби изборите”, защото какъвто и да е резултатът, те никога няма да признаят поражение. "И двама депутати да вкарат, пак ще казват, че са спечелили", каза Дончева.

Тя обаче не очаква много от предстоящия вот на недоверие за провал в енергийния сектор. Дончева каза, че по време на дебата ГЕРБ няма да могат да извадят силни аргументи. "ГЕРБ нямат изпълнители за добра театрална постановка. Този вот е политически и е свързан с изборите", каза лидерът на ”Движение 21”.

Споделяне

Още от България