Разгорещяване: Обстрел с яйца, чаши и слова между избиратели, ГЕРБ и ТВ7

По време на живо предаване от турнето "България избира" на TV7 и NEWS7 в София яйца полетяха по кандидат-депутата на ГЕРБ Доброслав Димитров, който приклекна зад банката на сцената. Второ яйце обаче го улучи в лицето и той слезе от трибуната под възгласите на хората "Довиждане", съобщава TV7.

Баталната сцена обаче продължила. Изнервен, бившият депутат и настоящ кандидат-депутат Димитров се ядосал на тв водещия Николай Бареков и с думите "Ти нормален ли си, бе!" хвърлил в краката му порцеланова чаша.

"Ненормален съм и капут, ако това е цената да застана на ваша страна", заявил Бареков на множеството от хора.

"Аз го направих. Направи го и телевизията, която представлявам". Довчерашният върл поддръжник на ГЕРБ и на експремиера Бойко Борисов казал на гражданите, че за хала им са виновни "тези, които говорят за манафи, педали и капути".

"Хора, които са се докарали до такова интелектуално положение, е нормално да докарат и народа до това положение. Неговите лидери накараха този народ да се мрази като кучета", каза по адрес на Доброслав Димитров журналистът, цитиран от БГНЕС.

"За мене това са хора, които сеят само омраза и ще пожънат бури след няколко дни", прогнозира Бареков. Още днес ще подам сигнал до МВР и до прокуратурата. До дупка ще го съдя, закани се журналистът на кандидат-депутата от ГЕРБ.

До ескалация на страстите на площада се стигнало, след като неколкократно водещият на кампанията Николай Бареков призовавал към спокойствие и уталожване на емоциите между партийните агитки и гражданските движения. Той осъдил подобно поведение като недопустимо.

По-рано симпатизантите на ГЕРБ напуснаха площада, след като, по думите на Димитров, имало опит един от тях да бъде ударен. Бареков разкри още, че полицията в София е отказала да охранява обществения ред по време на последното преди изборите живо предаване от турнето "България избира" на TV7 и NEWS7, въпреки че ръководството на медията се е обърнало за съдействие към СДВР. Той подчерта, че столицата е единственият от над 20-те града, където тв екипът е получил отказ от органите на реда.

След инцидента от ГЕРБ разпространиха следното съобщение:

"Свободната" телевизия премина всички граници в опитите си да се включи активно в подкрепа на определени политически сили в предизборната кампания."Моралът на "свободния" журналист е нравствена категория, която няма как да си купиш, нито да откраднеш от някого. Внимателно следим изявите му в последния месец, и това, което практикува, силно се различава от понятието журналистика. Не сме сигурни във формата, затова няма да го класифицираме. Това, в което сме сигурни обаче, е че отвсякъде лъха единствено и само на желание за популярност, но в крайна сметка сребролюбието все още не е забранено със закон.

"Признаваме, че "свободният" журналист има нюх за популярност, което всъщност обяснява много неща, само не и свободата му. За нас е ясно, че законът и нормата са последното, от което се интересува "свободният" журналист", се казва в съобщението от ГЕРБ.

Споделяне

Още по темата

Още от Избори 2013

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?