Разходката на кучетата в столицата вече само по специални алеи

Разходката на кучетата в столицата вече само по специални алеи

Домашните любимци в София вече ще може да се разхождат само на специално определени за целта алеи, които предстои да бъдат определени от районните кметове и да се съгласуват с гражданите. Столичният кмет Йорданка Фандъкова е разпоредила бъдещите места за кучешки разходки са се съобразят с изискванията на Наредбата за придобиване, притежаване и отглеждане на домашни животни в София, съобщиха от "Московска“ 33 в четвъртък.

От там припомниха, че е забранено разхождането на животни на територията на детски градини и училища, здравни заведения, както и на детски площадки. Забранено е разхождането на домашни любимци в градските паркове и градини за времето от 9.00 до 18.00 часа. Ограничението обаче не се отнася за местата, специално определени за целта със заповед от кмета на района.

Информацията за предложените места за разходка на домашните любимци ще бъде предложена за обсъждане от гражданите, във всяка районна администрация за период от 14 дни, след което ще се издаде заповед от кмета на съответния район, за утвърждаване на алеите за разходка.

Всички граждани могат да дадат своите предложения в указания от районната администрация срок.

След утвърждаването на алеите за разходки, ще започнат регулярни проверки, при които ще изискват паспорта на домашния любимец за проверка на регистрацията му и документ за платена годишна такса в размер на 24 лева.

Споделяне

Още от България