Разказът на уволнена служителка в Белия дом стана втората най-четена книга в САЩ

Тръмп и Омароса Маниголт Нюман

Повече от 33 000 екземпляра са продадени тази седмица от скандалната книга на бившата помощничка в Белия дом Омароса Маниголт Нюман, в която тя описва работата си там. Книгата ѝ излезе на второ място в списъка на американските бестселъри, предаде Ройтерс.

Данните на "Ен Пи Ди БукСкан" за продажбите към четвъртък показват, че книгата на Маниголд Нюман Unhinged е изпреварена само от лайфстайл наръчника Girl, Wash You Face, от който тази седмица са продадени над 58 000 екземпляра.

В книгата си Маниголд Нюман обвинява президента Доналд Тръмп, че се е изказвал обидно за афроамериканците, филипинците и други малцинства. Твърди също, че той има проблеми с паметта, проявява фрустрация и умствена немощ.

Бившата участничка в реалити шоуто на Тръмп "Стажантът" беше една от най-популярните чернокожи поддръжници на президента републиканец, преди да бъде уволнена през декември от Белия дом.

Тя рекламира книгата си в много медии преди пускането ѝ в продажба миналата седмица.
Преди няколко дни Тръмп нарече Омароса "куче" и "побъркана отрепка".

"Ен Пи Ди БукСкан" събира данните си седмично от независими онлайн книжарници и вериги от книжарници, от търговци на книги на едро и независими книгоразпространители на територията на САЩ.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?