Разказите за убитото куцо прасе продължават: Нощно хранене на животни и случайна среща в гората

Разказите за убитото куцо прасе продължават: Нощно хранене на животни и случайна среща в гората

Колата, в която се е возил бившият шеф на ДАНС Димитър Георгиев, се оказала случайно на мястото на проверката, при която беше намерено убито диво прасе в автомобил. Това твърдиа президентът на футболен клуб "Витоша" (Бистрица) Сергей Ташков пред бТВ.

Случаят с незаконния лов от вторник вечерта доведе до разпит в полицията на бившия шеф на ДАНС Димитър Георгиев, Сергей Ташков, действащ служител на ДАНС, чието име не бе съобщено, и на горски служител.

Мъжете бяха арестувани в близост до ловно стопанство край Симитли, край село Сушица, което се стопанисва от Сергей Ташков. Той твърди, че е бил в един автомобил заедно със сина си, с Димитър Георгиев и служителя на ДАНС Димитър Кръстев, но не са ловували.

Разказът му противоречи на версията на Георгиев, че срещнал случайно останалите в гората. Ташков обясни, че четиримата били в къща на приятел, където мислили да пренощуват, преди на другия ден да отидат на лов. Незнайно защо посред нощ те решили да нахранят животните на територията на ловното стопанство, което се управлява от Ташков.

"Нямаше никакви прасета, нито е стреляно от нашата кола. В задната кола, другата, която беше спряна зад нас, понеже ги отделиха хората от нас, там чухме вече, че се разправят за прасета и така нататък", каза Ташков пред бТВ.

Той твърди, че автомобилите не са били заедно и че са се засекли случайно на това място и по това време две-три коли.

"Ние не сме го видели това прасе. То беше в една кола, движеща на 15 километра зад нас, карана от горския на района" допълни Ташков. Според него именно мъж от тази кола е казал, че прасето куца и затова го били убили, защото го помислили за болно.

Мъжът твърди, че до освобождаването им в 13 часа на следващия ден не са разпитвани и така и не са били наясно за какво са задържани.

"Взеха пушки, коли. Всичкото оръжие е законно. Нямам притеснения, Да правят колкото си искат експертизи", обясни Ташков. Той смята, че в цялата случка има политически замисъл, насочен срещу Димитър Георгиев и Бойко Борисов, който преди години играеше футбол с отбора на "Бистришките тигри".

Преди ден и бившият шеф на ДАНС обяви, че не е убивал прасето.

"Нито знам, че е имало убито прасе, нито имам нещо общо с това. Нямам нищо общо с другата кола, в която е открито убитото животно, нито познавам добре хората от нея. Возил съм се в отделен автомобил", каза Георгиев.

Директорът на Държавното горско стопанство в Симитли Благой Кишев заяви, че са видели убитото 2-годишно прасе в багажника на един от автомобилите. Животното тежало около 60 – 70 кг.

След случая горският служител Владимир Петров, задържан в компанията на бившия шеф на ДАНС за бракониерство, подаде молба за напускане.

Петимата участници в нощния лов без разрешително все още нямат повдигнати обвинения. Установява се кой е застрелял дивото прасе. Дали ще има обвинения, ще стане ясно след като бъдат направени експертизи.

Споделяне

Още от България

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?