Разкрит е убиецът на 16-годишен младеж от Ямбол

Разкрит и задържан е убиецът на 16-годишен Галин Николов от Ямбол, изчезнал през май тази година, съобщиха от МВР в неделя.

Иван Я. на 17 години е задържан за 72 часа с повдигнато обвинение за предумишлено убийство, което той обаче не е признал, съобщи областният директор на МВР  в Ямбол комисар Стоян Драгнев.

Убийството е било извършено в съучастие с други двама младежи, които са признали и на които не е повдигнато обвинение. Единият от тях е също на 17 години.

Убийството е извършено по особено жесток и дързък начин от Иван Я. с три удара с нож  в областта на гърдите и на врата, уточни комисар Драгнев. 

На 21 май тримата качват Галин в автомобил и го откарват в лесопарк "Бакаджика", с цел да отнемат ключовете на дома му и да присвоят наличните пари на семейството. След като отказал да даде ключовете от дома си, той е убит и заровен в подножието на хълма.

През последните две години извършителят е бил осъждан четири пъти за нанасяне на побои със средни телесни повреди на различни по възраст лица. Три от присъдите  са били с мярка пробация, веднъж е бил осъден условно на една година затвор с три години изпитателен срок.
Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?