Разкрита е група, продавала бебета в Гърция

В Сливенско е разкрита организирана група, занимавала се с продажба на новородени в Гърция и със сводничество, съобщиха от МВР във вторник.

35-годишният Я.М. от Нова Загора изградил престъпната група, в която включил съпругата си Ш.А. (на 33 г.) и тяхно познато семейство - 39-годишните А.А. и В.А., регистрирани в полицията. А.А. вече е осъждан за трафик на хора.

Четиримата създали мрежа за трафик на млади жени от Сливенска област, които износвали плода и раждали в Гърция. Срещу 5000 евро новородените били осиновявани в гръцки семейства. Родилките получавали по 500 лева. На този етап са установени шест жени, участвали в този трафик.

В хода на разследването са издадени европейски заповеди за арест на четиримата членове на организираната престъпна група. В понеделник в дома му в Нова Загора е задържан организаторът Я.М., а малко по-късно в Ямбол е задържана и съпругата му. Установена и заловена е и Н.Ю. (29 г.), съпричастна към престъпната дейност на групата.

При извършените претърсвания на адресите им проверяващите попаднали на множество документи с банкови преводи от Гърция към България, медицински бланки на български, гръцки и френски език, актове за раждане, международни паспорти, здравни книжки.

Помагачите А.А. и В.А. от юни пребивавали в Гърция и по силата на издадените европейски заповеди за арест продължава тяхното издирване.
Споделяне

Още от България