Разкрити са 30 тона "нелегални" месо и колбаси

Половината от стоката ще бъде унищожено, поради липсата на документи

Разкрити са 30 тона "нелегални" месо и колбаси

Хиляди килограми месо и колбаси, разопаковани и препакетирани с нов срок на годност, са установени в цех на софийска фирма, съобщиха от Националната агенция по приходите (НАП) в петък.

Това е станало след съвместната акция на служители на Главна дирекция "Национална полиция", НАП и Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

Акцията е проведена в четвъртък в складове на фирмата в София и Пловдив. В тях са открити общо 30 тона месни продукти. За близо половината от тях (14 тона) не е имало валидни документи за произход и те ще бъдат насочени за унищожаване в екарисаж.

БАБХ е съставила 2 акта за установяване на административно нарушение. Към момента няма данни тези продукти да са предлагани на пазара.Разследването по случая продължава.

При счетоводната проверка се оказало, че в касата на дружеството липсват близо 1 млн. лв. в брой, които би следвало да са налични.

Екипите на НАП и полицията са открили документи, които сочат недекларирана търговия с месо с фирми от държави в ЕС.

В скритото счетоводство на фирмата е отразено движението на голямо количество месни продукти, които не са декларирани пред данъчните власти.

Фирмените сметки, банковите трезори и наличната стока в складовете са запорирани.

Възложена е пълна данъчна ревизия на дружеството, като ще бъдат изследвани операциите на компанията за последните 5 години.

Управителят да дружеството също ще бъде ревизиран като физическо лице, е посочено в съобщението.

Споделяне

Още от Бизнес