Разликата в подкрепата за Хилари Клинтън и Доналд Тръмп се топи

Разликата в подкрепата за Хилари Клинтън и Доналд Тръмп се топи

Разликата в подкрепата за демократката Хилари Клинтън и републиканеца Доналд Тръмп в надпреварата им за Белия дом намалява, показва допитване, цитирано от Франс прес.

Според сондажа на "Си Би Ес нюз" и в. "Ню Йорк таймс" 47 процента от регистрираните избиратели подкрепят Клинтън, а 41 процента - Тръмп.

В анкета на "Си Би Ес нюз" от април разликата беше 10 процентни пункта в полза на Клинтън.

Най-новото допитване поставя съперника на Хилари за кандидатурата на демократите Бърни Сандърс в по-добра позиция спрямо Тръмп. Ако се стигне до "дуел", сенаторът от Върмонт би получил 51 на сто от гласовете при 38 процента за милиардера.

Въпреки значителната преднина на Клинтън пред нейния съпартиец, Сандърс продължава да пренебрегва призивите да се оттегли от предизборната борба.

Бившият държавен секретар е уверена, че на първичните избори в Калифорния на 7 юни ще си осигури мнозинство от 2383-ма делегати, каквото се изисква за избирането ѝ за кандидат на демократическата партия, тъй като сега тя разполага с 2295-ма.

Колкото до Тръмп, той е почти сигурен, че ще бъде избран за кандидат на републиканците, след като последният от конкурентите му се отказа в началото на месеца и той изглежда си осигурява необходимия брой делегати. Конгресът на републиканците за определяне на техния кандидат за Белия дом ще се състои през юли.

Цитираното днес допитване е извършено по телефона с 1300 пълнолетни участници при допустима грешка от 3 процента, посочва "Ню Йорк таймс".

Споделяне

Още по темата

Още от Свят