Размествания в листите на "Има такъв народ" след оттеглянето на лидера

Размествания в листите на "Има такъв народ" след оттеглянето на лидера

Бившият председател на Народното събрание Ива Митева ще води листите на "Има такъв народ" в един от столичните райони, както и в Разград. Голяма част от листите на партията вече са публикувани в районните избирателни комисии и поне засега Мика Зайкова, която откри 45-ото Народно събрание, не е сред водачите, но е втора в Хасково.

Преди ден шоуменът и лидер на ИТН Слави Трифонов обяви, че няма да е депутат. През април той водеше листите във Варна и Стара Загора. Сега първи във Варна е сценаристът Филип Станев, а в Стара Загора - областният координатор Тихомир Тенев.

Зам.-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов отново е водач е Пловдив област. Другият партиен заместник на Трифонов - Ивайло Вълчев - е първи в Силистра.

Столичният 24 МИР ще води не Мика Зайкова, а председателят на 45-ото Народно събрание Ива Митева. Втори е Андрей Чорбанов, трети Иван Кючуков. На последните избори партията вкара двама депутати от този избирателен район.

В 25 МИР-София, където по традиция се води т.нар. "лидерска битка", водач отново ще е сценаристът Филип Станев, следван от адвокат Александър Рашев. Трети е Андрей Михайлов, който беше депутат на ИТН и в предишния парламент, четвърти е Росен Димов, а пети – енергийният експерт Иван Хиновски. На 9-о място в листата е Ружа Райчева, една от дъщерите на Андрей Райчев. През април от 25 МИР партията взе три мандата.

Промени има и в 23 МИР-София, където водач е експертът по национална сигурност проф. Николай Радулов. На предишните избори там първи беше имунологът Андрей Чорбанов. Втори е Александър Марков, трети – Пламен Данаилов.

Главният секретар на "Има такъв народ" Виктория Василева пак ще е водач в София-област. Втори е Георги Георгиев, които беше депутат от ИТН и в предходния парламент. Трета е Паулина Петрова. В листата за София-област отново е Никола Кръстев - син на собственика на "Олинеза" Христо Кръстев. За изборите през април партията се оказа в куриозна ситуация, след като регистрира листата си, а после 4 пъти неуспешно се опита да го махне от кандидатите си. Тогава ИТН взе два мандата от избирателния район, но един от тях отиде за Кръстев, защото Василева влезе от Кюстендил, където и сега е водач.

В Стара Загора водач е Тихомир Тенев, който на предходните избори беше втори след Слави Трифонов. Сега втори е Иван Кючуков, трета е Павела Митова, която в сайта на партията е представена като експерт по международни отношения и разоръжаване на оръжия за масово поразяване. На четвърто място е Живка Железова, която на предходните избори беше трета. Пети е Билян Кършовски. През април партията взе три депутатски мандата от Стара Загора.

Водачът на ИТН в Хасково е Силви Петров, който беше депутат от този район и в предходния парламент, а втора е Мика Зайкова. На трето място е Петко Кущирев. На предишните избори в хасковския район партията на Трифонов спечели един депутатски мандат.

В Пловдив-област първи пак е зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов. Следват го Танер Тюркоглу и Лъчезар Бакърджиев, които и в предишния парламент бяха депутати на ИТН от този МИР. През април партията на Трифонов спечели две депутатски места от Пловдив-област, но Йорданов влезе от Пловдив- град, където също беше водач.

Бившият офицер от Националната служба за охрана Светлин Стоянов отново е водачът на партията в Русе, където през април партията спечели два мандата. Втори е отново е Васил Георгиев, който също беше депутат от ИТН в 45-ото Народно събрание. Бившият командос Билян Кършовски също е запазил третото си място.

Този път другият зам.-председател на "Има такъв Народ" - Ивайло Вълчев - ще е водач в Силистра, където през април партията взе едно депутатско място. На предишните избори беше първи в Бургас и Ямбол. Втори отново е юристът Петър Димитров.

Вълчев отново ще е водач в листата в Бургас, от където на последните избори партията имаше трима депутати. Сега на второ място е гимнастичката Християна Тодорова, която през април беше по-назад в листата. На трето място е Златомира Карагеоргиева-Мострова, която беше депутат от партията, но от Ямбол. Четвърти Николай Драгнев, общински председател на ИТН в Сунгурларе.

В Ловеч на последните избори първи беше водещият от 7/8 ТВ Станислав Балабанов и беше единственият депутат на партията от избирателния район. Сега водач е финансистът Любомир Каримански, който през април беше начело в Габрово, но влезе като депутат от Варна. Втора в ловешката листа е пиарката на партията Катерина Ряхова. Трета е Цветелина Георгиева, която е областен координатор на ИТН за Ловеч.

Балабанов остава водач в Пазарджик, а втори е Каримански. На трето място, както и на предишните избори, е Светослав Георгиев. Четвърти е областният координатор адвокат Тинко Василев, пети е координаторът на град Пазарджик Георги Млеканов. През април от този район ИТН имаше двама депутати.

Другият район, в който Балабанов е първи, е Перник. На последните избори там партията спечели един мандат и го получи тогавашният водач - Галя Бърдарска, експерт по водите, която сега не е в листата. На второ място е партийният областен координатор за Перник Петя Димитрова, която е треньор по спортни танци.

Във Варна, където през април водач беше Трифонов и тогава партията взе четири депутатски места, сега първи е Филип Станев, а втори д-р Ивайло Христов. На трето място е експертът по туризъм Ивайло Кожухаров, който и в предишния парламент беше депутат от този район. Четвърти е бившият лидер на младежкото СДС Александър Тодоров, който е областен координатор. На пето място е финансистът Кирил Симеонов, който беше депутат на партията от Варна.

Във Видин водач на листата отново е юристът Иво Атанасов, който през април беше единственият депутат на ИТН от района. На втора и трета позиция отново са е д-р Снежана Йоханова и Светлана Стойкова, която е областен координатор на партията.

Във Враца, откъдето на последния вот ИТН имаше един депутат, първи отново е областният координатор на партията Георги Георгиев, а на второ място пак е председателят на Българския енергиен и минен форум Иван Хиновски, който през април стана депутат, след като Георгиев влезе от друга листа.

Първа в Габрово Деляна Пешева, която е била изпълнителен директор на "Креди агрикол България". Тя беше депутат от района и в 45-ото НС, след като предишният водач Любомир Каримански влезе от друга листа.

Депутатът от 45-ото Народно събрание и областен координатор на ИТН Дилян Господинов отново е водач в Добрич. Втори д-р Ивайло Христов, а на трето място е общинският координатор за Балчик Иван Ганев.

В Кърджали, където през април партията не успя да спечели депутатско място, водач отново е Васил Георгиев. В Разград след Ива Митева е д-р Алпер Азизов Мурадов, специалист по ортопедия и травматология.

Споделяне

Още по темата

Още от Предсрочни избори

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?