Разместванията в групата на ДПС продължават

Разместванията в групата на ДПС продължават

Само две седмици след началото на мандата на 44-то Народно събрание, интензивният вътрешен живот в парламентарната група на ДПС продължава. Новообявеният депутат Дурхан Мустафа се отказа от място си, а на негово място влиза общинският съветник на партията в Айтос Севим Али, става ясно от съобщение на пресцентъра на партията.

Мустафа беше втори в бургаската листа на ДПС на парламентарните избори и първоначално не стана депутат, защото беше изместен от деветия Ангел Исаев, получил много преференции от избирателите, дублирали в бюлетината номера на партията, който също беше 9.

Въпреки партийното решение попадналите в парламента със случайна преференция да не се възползват от нея, Исаев избра да е независим депутат и да подкрепя управляващото мнозинство.

За да демонстрира поемане на отговорност водачът на листата на ДПС в Бургас Камен Костадинов подаде оставка, за да освободи място за Мустафа, който е областен председател на политическата сила в морския град и, ако не бе феноментът 9/9, щеше да бъде депутат. Дни след това обаче става ясно, че Мустафа също не иска да е в Народното събрание.

За решението си той е информирал ръководството на партията с отворено писмо. В него той определя влизането си в парламента като "служебна победа".

"Затова и взех решението да последвам примера на Камен Костадинов и да се откажа от мястото си на народен представител от Бургас. Оставам в Движението за права и свободи като член на Централното оперативно бюро", пише Мустафа, цитиран от пресцентъра на движението.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?