Разместванията в групата на ДПС продължават

Разместванията в групата на ДПС продължават

Само две седмици след началото на мандата на 44-то Народно събрание, интензивният вътрешен живот в парламентарната група на ДПС продължава. Новообявеният депутат Дурхан Мустафа се отказа от място си, а на негово място влиза общинският съветник на партията в Айтос Севим Али, става ясно от съобщение на пресцентъра на партията.

Мустафа беше втори в бургаската листа на ДПС на парламентарните избори и първоначално не стана депутат, защото беше изместен от деветия Ангел Исаев, получил много преференции от избирателите, дублирали в бюлетината номера на партията, който също беше 9.

Въпреки партийното решение попадналите в парламента със случайна преференция да не се възползват от нея, Исаев избра да е независим депутат и да подкрепя управляващото мнозинство.

За да демонстрира поемане на отговорност водачът на листата на ДПС в Бургас Камен Костадинов подаде оставка, за да освободи място за Мустафа, който е областен председател на политическата сила в морския град и, ако не бе феноментът 9/9, щеше да бъде депутат. Дни след това обаче става ясно, че Мустафа също не иска да е в Народното събрание.

За решението си той е информирал ръководството на партията с отворено писмо. В него той определя влизането си в парламента като "служебна победа".

"Затова и взех решението да последвам примера на Камен Костадинов и да се откажа от мястото си на народен представител от Бургас. Оставам в Движението за права и свободи като член на Централното оперативно бюро", пише Мустафа, цитиран от пресцентъра на движението.

Споделяне
Още от България