Разпит на Тръмп под клетва за връзката му с порноактриса поиска адвокатът й

Сторми Даниълс

Порноактрисата Сторми Даниълс, която твърди, че е имала връзка с Доналд Тръмп и че ѝ било платено, за да я пази в тайна, поднови опита си да накара президента да отговаря на въпроси на адвоката ѝ под клетва, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс в понеделник.

Майкъл Авенати, адвокатът на Сторми Даниълс заведе иск във федерален съд в Лос Анджелис. В него той иска президентът да бъде подложен на разпит под клетва, както и неговият адвокат Майкъл Коен.

Авенати настоява двамата да отговарят под клетва на въпроси за плащането на сумата от 130 000 долара на Сторми Даниълс малко преди президентските избори през 2016 г. като част от необявена сделка за запазване в тайна на връзката на порноактрисата с Тръмп. Сторми Даниълс се опитва да постигне обявяването на тази тайна сделка за невалидна.

Тръмп отговори на въпроси за Даниълс за първи път миналата седмица. Той каза, че не е знаел нищо за такова плащане, направено от Коен. Той каза също така, че не знае откъде Коен е взел парите. Белият дом няколко пъти вече повтори, че Тръмп отрича да е имал афера с порноактрисата. Коен пък казва, че е извадил парите от собствения си джоб, без да са намесени предизборната кампания на Тръмп или Организацията Тръмп, припомня АП.

Неотдавна Сторми Даниълс каза в интервю за програмата 60 минути по СиБиЕс, че е правила секс веднъж с Тръмп и че после се почувствала заплашена и принудена да подпише въпросното споразумение за запазване на случая в тайна, припомня Ройтерс.

Заради нарушаване на споразумението адвокати на Тръмп искат от Сторми Даниълс 20 милиона долара за нанесени вреди, допълва агенцията.

Споделяне

Още от Свят

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?