Разправата в ГЕРБ продължава с Фейсбук-страница срещу Цветанов и Фидосова

Мисослав Найденов

Докато Цветан Цветанов сновеше из Североизточна България и обясняваше след срещи с местните структури на ГЕРБ, че разцепление няма и не може да има, а разногласията са изгладени, вътрешнопартийната опозиция създаде Фейсбук-страница "Истината за ГЕРБ".

За страницата, която е активна от вторник, съобщи пред бТВ бившият земеделски министър и един от първите, "отстрелян" от партията, Мирослав Найденов.

"Поканиха ме в контактна група в Етрополе (групата недоволни членове на ГЕРБ, сред които и авторите на отвореното писмо, разпространено в неделя - бел. ред.) и поставихме въпроса за отстраняването на Цветанов, Фидосова и Паунов. Имаше и бивши, и действащи областни координатори, депутати, членове на ГЕРБ са всички", разказа Найденов.

"На срещата присъстваха членове на Изпълнителната комисия, които казаха, че не съм изключен от комисията от ГЕРБ, вероятно от Цветанов съм изключен", продължи Найденов.

Той допълни, че отвореното писмо декларация е било обсъдено на на тази среща.

"Тя беше за безпардонния стил на Цветанов. Попитах ги, след като искате оставката на Цветанов, трябва да се разпусне ГЕРБ – нали тя е негова. Искаме оставката му, защото е обвиняем и затова, че загуби изборите. 600 000 гласа сме получили по-малко. Много е важно депутатите да ти стигнат, за да управляваш. Нищо, че си победил. Ако не можеш да управляваш, си загубил. Повече загубени са гласовете от тези на ДПС. Бяха сменени 22-ма областни координатори на ГЕРБ. Това доведе до това напрежение, каза Найденов.

След като обясни как чашата на търпението е преляла след гръмналия скандал с подслушването в Банкя, и когато мнозина от членовете на партията, министри и депутати се усетили, че също са подслушвани, Найденов поиска прокуратурата да стигне докрай в разследването.

"Знаете ли коя е най – голямата партия – партията на употребените, защото много хора бяха употребени по време на целия преход и не само в ГЕРБ", обобщи Найденов. Той прогнозира, че ГЕРБ ще се разцепи, защото хората са отишли там заради Бойко Борисов и заради ценностите на ЕНП, а в момента самият Борисов заявил, че партията е на Цветанов, а ценностите на ЕНП с действия подобни на Цветанов и Фидосова се потъпкват ежедневно.

Според Найденов разцеплението няма да роди втора партия, и той не говори за ГЕРБ 2, а за "хора, които споделят определени десни убеждения, без Цветанов".

Споделяне

Още по темата

Още от България