Разрушават незаконната надстройка на хотел "Маринела"

Разрушават незаконната надстройка на хотел "Маринела"

Надстройката на хотел "Маринела" в София на подсъдимите Ветко и Маринела Арабаджиеви се демонтира от няколко дни насам, съобщи в петък кметът на район "Лозенец" Константин Павлов. Това се случва две години след като съдът я обяви за незаконна.

Съдът установи, че надстройката е получила "зелена светлина" с разрешително на архитекта на район "Лозенец", а той няма правомощия да се произнася за такъв тип строежи. Собствениците на хотела започнаха надстрояването на едноетажното казино през пролетта на 2016 г. и го продължиха въпреки издадените от няколко институции заповеди за спиране на работите.

"Добри новини за историческата архитектура и законността! Това не е точно строителна площадка, това е разрушителна площадка. Наблюдавате събарянето на незаконната надстройка на хотел "Маринела". Ако се върнете назад във времето, ще се начетете на достатъчно реплики като "ще минат между капките" и "знам поне 10 случая, където нищо не им направиха". Виждате, че измислените работи са до време, докато има обществена търпимост към тях и докато на спазването на закона се гледа през пръсти", написа Павлов.


Сн. БГНЕС

"Законът трябва да бъде спазван не само когато бивш приятел на властта бива лишен от привилегиите си, далеч по-важно е всички да сме равни пред закона през цялото време. Тогава не само градовете ни ще изглеждат по европейски, тогава ще бъдем истински европейци", казва още той.

Ветко и Маринела Арабаджиеви бяха уличени от прокуратурата за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления за 8 млн. лв. и пране на пари.

Върховният касационен съд (ВКС) в четвъртък отмени възбраните, наложени по искане на антикорупционната комисия - КПКОНПИ върху недвижими имоти, собственост на "Виктория груп корпорейшън" ЕАД. Това са част от обезпечителните мерки за общо 379 444 968 лв., наложени по искане на антикорупционната комисия на Ветко и Маринела Арабаджиеви и свързани с тях 9 други дружества.

КПКОНПИ води дело за конфискация срещу Арабаджиеви и 9 фирми, сред които не е "Виктория груп корпорейшън" ЕАД.

Споделяне

Още по темата

Още от България