Разсъждения на премиера за здравеопазването

Говорих с кмета на Шумен за Шуменската болница, лично ми обеща да провери. Старозагорската... Еми там в една сграда са две болници, с две ръководства, с две хирургии. Всичко по две. Имаме точни и ясни указания – да се слеят в едно и тогава ще платиме. А и това е в препоръките и изискванията от Европа. Ако в болници и места има единични проблеми, то тогава, именно се разбрахме с НЗОК и д-р Райчинов, септември ще ги компенсираме и ще въведем ред. Но така или иначе с тези делегирани бюджети, срещу които е БЛС, ние искаме самите доктори да въведат ред.

Не е казано, че ако имаш болки в корема, трябва да останеш в болница.

Всъщност за съжаление всички мерки, които здравното министерство е предприело, влизат в сила от 1 януари 2011 година. И в следствие на това се получава един буферен период, в който всъщност ние трябва да плащаме толкова, колкото са плащали и в предишните години.

Ако анализът покаже, че нацията е болна и става все по-болна, ще отидем в парламента и ще кажем, че за да лекуваме нацията, трябва да се откажем от друго нещо. И да преценим в дебатите кои да бъдат тези други дейности.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?