Разсекретяват нови 15 000 документа от пощата на Клинтън

Разсекретяват нови 15 000 документа от пощата на Клинтън

Близо 15 000 нови документа, свързани с разследването за кореспонденцията на кандидатката за президент на САЩ на Демократическата партия Хилъри Клинтън в личната ѝ поща от времето, когато беше държавен секретар на САЩ, може да бъдат разсекретени до месец. Това става ясно от решение на федерален съдия, който е определил предвалителна програма за запознаване с документите, предоставени от ФБР, съобщи Си Ен Ен.

Става дума за документи между Клинтън и нейни помощници, станали известни покрай разследването на използването на личната ѝ електронна поща и сърдър за служебна колеспонденция в качеството ѝ на държавен секретар, става ясно от информацията.

Резултатът от проверката на документите трябва да бъде докладвана на съда на 23 септември. Държавният департамент предложи освобождаване на документите през втората седмица на октомври, но съдията Джеймс Бросбенг от Окръжния съд на САЩ за окръг Колумбия, по искане на консервативните защитници от Judicial Watch, поиска департаментът да се съсредоточи върху предоставените от ФБР нови документи.

Не е ясно колко от тях са имейли. Директорът на ФБР заяви през юли, че бюрото е открило няколко хиляди документа, извън вече известните 30 000 документа от пощата ѝ.

Споделяне

Още от Свят

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?