Разширеното ръководство на ДСБ потвърди ангажимента на партията към РБ

Формацията на Кунева обсъждат споразумението за предсрочен вот

Разширеното ръководство на ДСБ потвърди ангажимента на партията към РБ

Националното съвещание на ДСБ потвърди учредителното споразумение за Реформаторския блок и даде мандат на партийното ръководство да подпише коалиционно споразумение с блока за явяване на предсрочни парламентарни избори.

В резолюция на ДСБ от днешното се казвa, че партията потвърждава участието си в блока като траен политически съюз на десницата и центъра и алтернатива на мафиотското управление. Националното съвещание дава мандат на ръководството за подписване на коалиционно споразумение на блока за явяване на предсрочни парламентарни избори. В документа се посочва още, че партията подкрепя разширяването на блока с включване на нови формации и застава зад консолидацията му чрез приемане на ясни правила за индивидуални членство и формиране на младежки, предприемачески и други професионални организации.

Междувременно в Плевен вече няколко часа заседава Националният съвет на друга партия от блока – ръководената от Меглена Кунева "Движение България на гражданите" (ДБГ). На заседанието се обсъжда проект на споразумение за предсрочните избори, обясни на пресконференция заместникът на Кунева Найден Зеленогорски, цитиран от партийния пресцентър.

След като на евровота водачът на листата на реформаторите Кунева беше изместена от кандидата на ДСБ Светослав Малинов с преференция, от ДБГ решиха да предложат организационни промени в блока за засилване на лидерството. Партията ще има и вътрешен референдум през август за бъдещите партньори на коалицията, въпреки че при учредяването си блокът реши коалиционната политика да се решава от Гражданския съвет.

Споделяне

Още от България