Разширява се газификацията на Бистрица

Разширява се газификацията на Бистрица

Строеж на нови три километра газопроводи започва тази седмица в Бистрица и над 200 семейства в софийското село ще могат да се газифицират още тази зима, съобщиха във вторник от "Овергаз".

Дъщерното ѝ дружество "Овергаз Мрежи” ще положат тръбите за месец. Към момента дружеството е изградило 8 километра газова мрежа, с които да свърже Бистрица към разпределителната инфраструктура на София.

Заради по-ниската цена на природния газ в сравнение с другите енергоизточници, още този сезон домакинствата ще започнат да пестят от сметките си. Около 190 лева на месец ще плати тричленно домакинство, което отоплява със синьо гориво фамилна къща с площ от 120 квадратни метра. В сумата са включени и готвенето и топлата вода, посочват от компанията.

"Овергаз Мрежи” ще продължи да разширява мрежата в селото като инвестира в строежа на още 7 километра газопроводи през следващите години. С развитието на газификацията в Бистрица качеството на въздуха значително ще се подобри, тъй като основен източник на енергия за живеещите там са дървата и въглищата.

Споделяне

Още от Бизнес