Разширяват пътя Пловдив – Асеновград с още една лента за 22 млн. лв.

Разширяват пътя Пловдив – Асеновград с още една лента за 22 млн. лв.

Второкласният път Пловдив – Асеновград ще бъде разширен. Изграждането на още една лента за движение от 10 километра ще струва 22 млн. лв. Средствата са заложени в оперативна програма "Региони в растеж". Това съобщи министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова в отговор на депутатски въпрос.

В момента тече процедурата по отчуждаването на 42 имота. За тях са заведени 37 дела от собственици. По част от делата обаче те не са се явили в съда. Законът позволява при това положение, дължимите суми за обезщетение да се преведат на областния управител, каза Павлова.

Агенцията "Пътна инфраструктура" е подала проекта за финансиране по програма "Региони в растеж" 2014 – 2020 г. В момента тече оценката на проектното предложение.

Докато върви процедурата по оценка на проекта, пътната агенция подготвя тръжната документация за избор на изпълнител

"Ако няма обжалване, в края на лятото или през есента на тази година може да започне строителствотона пътя", смята Лиляна Павлова.

Трасето на 10-километровата отсечка преминава през териториите на общините Родопи, Куклен и Асеновград.

Проектът предвижда рехабилитация на съществуващото платно от изхода на Пловдив до входа на Асеновград и изграждане на второ 10-метрово платно за движение с разделителна лента между тях.

Ще бъдат изградени и две кръгови кръстовища на разклона за Крумово и за Куклен и пътен възел при кв."Горни Воден" в Асеновград, за който се налагат допълнителни отчуждителни процедури.

Споделяне

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?