Разследва се смъртта на манекенка, свидетел по разследване срещу Берлускони

Фадил при едно от явяванията си пред съда заради обвинението срещу Берлускони

Италианската прокуратура започна разследване за смъртта на мароканска манекенка, давала показания при едно от разследванията на т. нар. "бунга-бунга" партита на бившия премиер Силвио Берлускони, предаде Асошиейтед прес.

34-годишната Имане Фадил починала на 1 март в болница в Милано, където се лекувала, откакто на 29 януари показала "симптоми на отравяне", съобщи прокурор Франческо Греко, цитиран от италианската информационна агенция АНСА и БТА в понеделник.

През 2012 г. Фадил заявила пред репортери, че се страхува за своята сигурност, след като разказала на прокурорите, разследващи евентуалното подкупване на свидетели по делото, че са ѝ били предлагани пари, за да не разкрие какво е ставало на тези партита.

През 2015 г. Върховният съд на Италия оправда Берлускони по обвиненията, че е платил за секс с непълнолетна.

Прокурор Греко изрази съжаление, че докато Фадил е била лекувана в болницата "Хуманитас" в Роцано, от здравното заведение не са съобщили за нейните оплаквания и симптоми, които загатвали за възможно отравяне. Прокуратурата е била уведомена за смъртта на манекенката едва от нейния адвокат.

В цитирано от АНСА изявление на болницата се казва, че тя е предоставила на прокуратурата резултатите от токсикологичните изследвания, когато те са приключили на 6 март.

Според неназовани официални източници пробите са показали "комбинация от радиоактивни вещества".

Очакват се резултатите от аутопсията.

Засега болница "Хуманитас" и прокурор Греко не са отговорили на отправените днес от Асошиейтед прес запитвания по имейла и телефона за коментар.

Споделяне

Още от Свят