Разследва се убийство по непредпазливост на сина на Московски

Националната следствена служба поема делото

Ивайло Московски, Сн: БГНЕС

Прокуратурата е образувала дело за убийство по непредпазливост на сина на транспортния министър Ивайло Московски – Кристиян. Четиригодишното момче загина при инцидент с моторна шейна, управлявана от баща му на 2 февруари в ски курорта Боровец.

Държавното обвинение съобщава, че досега са извършени пет огледа на местопроизшествието, разпитани са седем свидетели, изготвена е съдебномедицинска експертиза на тялото. Отделно са изискани справки от отделни институции.

"По делото следва да бъдат разпитани голям брой свидетели и да бъдат назначени множество съдебни експертизи и други действия по разследването, част от които изискват и специфични знания за разрешителния режим и правилата за ползване на моторни шейни", се казва в съобщението на прокуратурата.

По предложение на окръжния прокурор на София делото е изпратено за разследване в Национална следствена служба.

Досега властите са изключително лаконични по отношение на трагичния инцидент, което е в рязък контраст с действията им срещу други граждани при сходни житейски трагедии.

Към момента МВР са съобщили единствено, че инцидентът "вероятно" е бил причинен от неравност на трасето, по което Московски и синът му са се спускали с моторната шейна.

"Трасетата са сложни за огледи и действията вероятно ще отнемат време. Най-вероятната причина за инцидента с шейната е неравност на трасето, което не е скоростно, но това предстои да бъде изяснено при огледа", коментира преди два дни зам.-шефът на областната дирекция на полицията в София Веселин Георгиев.

Инцидентът е станал между 14.30 и 15.00 часа на регулирано трасе за моторни шейни в района на хижа "Чакър войвода". По информация на местния в. "Вяра" Московски е бил в компанията на няколко приятелски семейства. Шейните не били наети от местните фирми, а са докарани от София. Машините били изключително мощни. Туристите са се отправили на разходка, без да наемат и водач от Боровец.

Групата на министъра поела към Шанцата, разходката продължила и след това, където трасето представлява горски път. Участъкът е тежък с много остри и големи завои. Предполага се, че шейната се е движила с висока скорост, излязла е от пътя и се е ударила в дърво.

Споделяне

Още от България