Разследване: Македонският финансов министър вместо да спаси банка, спасила парите си

Нина Ангеловска

Държавната комисия за предотвратяване на корупция в Северна Македония разследва министъра на финансите Нина Ангеловска за евентуален конфликт на интереси, след като е изтеглила депозита си в банка "Еуростандард" преди тя да банкрутира, съобщават медиите в Скопие.

Комисията ще проверява дали Ангеловска, която е член на Комитета за финансова стабилност, е имала информация за състоянието на банката, за да изтегли парите си от нея, посочва телевизия Сител.

Случаят попадна в центъра на вниманието на обществеността, след като бившият финансов министър Петър Гошев каза за ТВ24, че Ангеловска е злоупотребила със служебното си положение и вместо да спаси банката, се е погрижила за своите пари.

Той заяви, че Ангеловска е изтеглила парите си преди два месеца, когато не е имало формална забрана за теглене, но тя е имала информация какво може да се случи с банката и се е възползвала от нея.

Вчера Ангеловска отхвърли твърденията, че е имала вътрешна информация за положението на банката, преди да изтегли парите си. Тя каза, че сумата ѝ била необходима, за да си купи апартамент, тъй като дотогава живеела под наем, съобщава информационният портал Плусинфо, цитиран от БТА.

Споделяне

Още от Свят

Какво показва отмяната на карантини за VIP- персони в България?