Разследването срещу Маргините се отклонява към съпругите им

Разследването срещу Маргините се отклонява към съпругите им

Прокуратурата е открила значителен брой имоти в чужбина, които имат връзка с образуваното досъдебно производство за пране на пари срещу братята Красимир и Николай Маринови – Големия и Малкия Маргин, съобщиха за Mediapool източници от държавното обвинение. В края на миналата година Софийски градски съд (СГС) наложи възбрана на имоти и запор на всички банковите сметки на Красимир Маринов и съпругата му Мария Маринова на територията на България.

СГС отчете, че реалните доходи на двамата са били около 101 хиляди лева, а за период от 17 години са направени разходи от 2.8 милиона лева. Така под възбраната попаднаха 10 офиса, един магазин, един гараж, двуетажна къща с мястото и имот от половин декар извън регулация.

Разследването срещу Маргините е показало, че те имат имоти и в чужбина, но по-голямата част от тях са собственост на съпругите им. “Както е тръгнало, обвинението за пране на пари ще се насочи към техните съпруги”, съобщиха за Mediapool източници от разследващите органи.

Досъдебното производство срещу сочените за ключови лица в бившата силова групировка СИК беше образувано през април от Софийска градска прокуратурата. Според първоначалната информация на държавното обвинение, голяма част от предполагаемите пари, придобити чрез контрабанда, са влагани в сметки в чужди банки или в закупуване на имоти в чужбина. До този момент прокуратурата е открила само част от имотите.

Разследването за пране на пари стартира в момент, когато стана ясно, че  съдът може да оправдае обвинените по шумното дело срещу “организираната престъпност” братя Маргини и техните съратници. Те са подсъдими за организиране на убийството на ген. Любен Гоцев, близкия до ТИМ финансист Никола Дамянов и вече застреляния Иван Тодоров – Доктора.

До този момент прокуратурата разчита само на показанията на защитения свидетел Велин Добрев.

Споделяне

Още от България