Разследваният шеф на ГДБОП Станимир Флоров се пенсионира с бонус 20 заплати

Станимир Флоров

Бившият директор на ГДБОП Станимир Флоров е напуснал системата на МВР. Той е освободен поради навършена възраст и достигнат стаж за пенсия, съобщи Дарик радио, като се позова на в. "Преса".

Образуваното срещу него дело за подкуп в особено големи размери не е попречило на бившия ръководител на антимафиотите да получи полагаемото се поста му обезщетение от 20 заплати за служба към държавата, твърди изданието.

Напускането от Флоров на системата на МВР бе пътвърдено от пресцентъра на министерството. Оттам обаче се задоволиха да съобщят, че Флоров напуска "доброволно", но не дадоха подробности как е оформено напускането.

По делото на Флоров се работи изключително активно, са коментирали пред в. "Преса" от държавното обвинение.

На 19 април Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ) отне достъпа до класифицирана информация на бившия шеф на ГДБОП, който като директор на спецслужбата е имал достъп до най-високото ниво на държавна тайна с гриф "Строго секретно".

Повод за решението на комисията е именно разследването срещу него. До дело се стигна след разпространението на копия от разработки, чиято автентичност бе потвърдена.

От тях стана ясно, че Флоров на два пъти е попадал в полезрението на предшественика на ДАНС - Националната служба за сигурност заради съмнения, че използва служебното си положение, за да покровителства заподозрени за контрабанда и наркотрафик.

Споделяне

Още по темата

Още от България