Разследваният за подкуп Станимир Флоров гласен за шеф на ДАИ

Станимир Флоров Сн.БГНЕС

Бившият шеф на ГДБОП Станимир Флоров, който е разследван за подкуп, да оглави Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация” е предложил транспортният министър Ивайло Московски на Министерския съвет, съобщи Нова телевизия във вторник вечерта.

Срещу Флоров, който бе стар семеен приятел на бившия вътрешен министър и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов, бе заведено досъдебно производство миналата пролет той бе заподозрян във вземане на подкуп в неособено големи размери, но така и не стана ясно от кого и за какво. Това стана дни след образуването на проверка срещу Флоров за разгласяване на държавна тайна след разпространението на копия от разработки, чиято автентичност бе потвърдена.

В същото време автомобилната администрация, по-позната като ДАИ, постоянно се тресе от скандали с подкупи за издаване на шофьорски книжки и закрила на нередовни превозвачи. Последният случай е с регионалното звено в Плевен, където преди по-малко от месец бяха арестувани ръководството и редица инспектори по данни, че са изнудвали транспортни фирми да си плащат такса "спокойствие".

Споделяне

Още по темата

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?