Разследваща бюлетините в Костинброд става зам.-шеф на ДАНС

Ваня Стефанова е вторият заместник на Писанчев след Недялко Недялков

Ваня Стефанова (вдясно) заедно с говорителката на СГП Румяна Арнаудова и зам.-градския обвинител Роман Василев. Сн.: БГНЕС

Ваня Стефанова от Софийската градска прокуратура (СГП), разследваща аферата с надпечатаните бюлетини от костинбродската печатница "Мултипринт", е назначена за зам.-председател на ДАНС, съобщиха от правителствената информационна служба в сряда.

Така тя става вторият прокурор, сдобил се с висш пост по времето на кабинета "Орешарски". Първият бе колегата ѝ от СГП Йордан Грамов, който бе назначен за зам.-вътрешен министър след фиаското с депутата от БСП Иван Иванов, който престоя на поста само няколко часа и бе уволнен заради връзки с групировката СИК в миналото.

В съобщението за повишението на Стефанова има единствено кратка биографична справка, според която тя е била командирована в СГП през 2008 г. като прокурор в спецзвеното към Върховната касационна прокуратура за разследване на измами с евросредства. От 2010 г. е щатен прокурор в СГП.

Новата зам.-шефка на ДАНС не е известна с други публични дела освен това за печатница "Мултипринт". То все още не е завършило, като от прокуратурата засега неофициално допускат, че едва ли ще се стигне до някакви обвинения, тъй като няма доказателства в подкрепа на хипотезата, че откритите около 480 000 бюлетини са били предназначени за подмяна на парламентарния вот.

Споделяне

Още по темата

Още от България