Разследваща бюлетините в Костинброд става зам.-шеф на ДАНС

Ваня Стефанова е вторият заместник на Писанчев след Недялко Недялков

Ваня Стефанова (вдясно) заедно с говорителката на СГП Румяна Арнаудова и зам.-градския обвинител Роман Василев. Сн.: БГНЕС

Ваня Стефанова от Софийската градска прокуратура (СГП), разследваща аферата с надпечатаните бюлетини от костинбродската печатница "Мултипринт", е назначена за зам.-председател на ДАНС, съобщиха от правителствената информационна служба в сряда.

Така тя става вторият прокурор, сдобил се с висш пост по времето на кабинета "Орешарски". Първият бе колегата ѝ от СГП Йордан Грамов, който бе назначен за зам.-вътрешен министър след фиаското с депутата от БСП Иван Иванов, който престоя на поста само няколко часа и бе уволнен заради връзки с групировката СИК в миналото.

В съобщението за повишението на Стефанова има единствено кратка биографична справка, според която тя е била командирована в СГП през 2008 г. като прокурор в спецзвеното към Върховната касационна прокуратура за разследване на измами с евросредства. От 2010 г. е щатен прокурор в СГП.

Новата зам.-шефка на ДАНС не е известна с други публични дела освен това за печатница "Мултипринт". То все още не е завършило, като от прокуратурата засега неофициално допускат, че едва ли ще се стигне до някакви обвинения, тъй като няма доказателства в подкрепа на хипотезата, че откритите около 480 000 бюлетини са били предназначени за подмяна на парламентарния вот.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?