Разследващите подозират връзка между нападенията над младежи в София

Разследващите подозират връзка между нападенията над младежи в София

Разследващите проверяват версията за евентуална връзка между нападенията над младежи в София, съобщи във вторник говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Едното момче е било намушкано на спирка на градския транспорт, а неговият връстник е бил пребит и също наръган на метри от Първо полицейско управление.

За нападението над 17-годишното момче са задържани петима души, като у тях са открити брадви със засъхнала кръв. Образуваното досъдебно производство е за опит за убийство, съобщи Арнаудова.

"По принцип, не дават повод на подобни реплики за агресия, но разминали са се двете групи младежи. Пострадалият и неговият спътник са се движили в междублоково пространство близо до МОЛ-а на булевард "Стамболийски", а пет лица, може би има и още от другата група, са извикали подир тях: "Само ЦСКА" и, при положителен отговор от страна на спътника на пострадалия: "Да, само ЦСКА" , те са ги подгонили, настигнали са ги много бързо. Едно от лицата е успяло да избяга, но 17-годишният младеж, който в момента се намира в "Пирогов", е бил пребит жестоко", информира тя.

Четирима от задържаните са с дълги криминални досиета, въпреки, че най-малкият от тях е на 16 години, обясни директорът на СДВР Младен Маринов.

"Колкото и полиция да изкараме винаги има места, където няма как да присъстват навсякъде полицаи. Факт е, че се случва, факт е, че в обществото има агресия, която избива в различни проявления. За нас е важно да имаме бърза реакция, да задържим извършителите и, съответно, те да получат възмездие, за да нямат възможност да ги вършат тези неща отново", коментира шефът на столичната полиция.

Двамата пребити 17-годишни младежи бяха настанени в "Пирогов" в понеделник вечерта. Състоянието и на двамата е стабилно, без непосредствена опасност за живота към момента. Единият пациент е с две порезни рани в областта на гърба, охлузни рани в областта на едната ръка и едното коляно. Екип на Детска хирургия е обработил раните в операционната тази нощ и момчето е оставено в лечебното заведения.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?