Разследващите смъртта на Белнейски си търсят втори заподозрян

Разследващите убийството на сестрите Белнейски провеждат оперативно-следствени действия по установяването на евентуален втори извършител. Това стана ясно от думите на окръжния прокурор на Пловдив Иван Даскалов, който в четвъртък встъпи в длъжност.

Досега обвинителят ръководеше окръжната прокуратура в Пазарджик и наблюдаваше досъдебното производство за бруталното убийство, станало през януари 2006 г.

На третата година от разследването, прокуратурата посочи като извършител 29-годишният Лазар Колев. Обвинителният акт срещу него обаче все още не е изготвен.

Сега изведнъж се оказа, че може и да има втори участник в убийството.

Това е поредният съмнителен ход на разследването, което още от самото начало тръгна погрешно, според признания на експерти и дори на МВР-шефове, мина се през стотици заподозрени, през упорити спекулации за съпричастност на сина на бившия зам.-министър на транспорта Георги Петърнейчев, дълго проточили се ДНК – експертизи и противоречиви мнения на оторизирани специалисти за начина, по който момичетата са убити.

Когато вече почти никой не вярваше, че ще се стигне до посочване на вероятен убиец, прокуратурата обвини Лазар Колев. След това разследващите решиха да правят експертиза за големината на пениса му, за да се установи дали той е изнасилил сестрите. Сега обаче се оказа, че чуждата за българската съдебна практика експертиза няма да се състои.

Има обаче други три експертизи, чиито резултати се чакат.

Даскалов, който ще продължи да работи по делото, независимо от повишението от Пазарджик в Пловдив, не каза нищо повече за евентуалния втори извършител.

Изобщо не е ясно дали съществува такъв човек, а за вероятната му роля в убийството едва ли ще може да се произнесе и някой от финалистите в предаването "Ясновидци".

Споделяне

Още по темата

Още от България