Разследват се нови 13 получатели на заеми от КТБ

Синдиците са наредили всички пари по клоновете да се вкарат в главната каса

Разследват се нови 13 получатели на заеми от КТБ

Тринадесет нови досиета на кредитополучатели от Корпоративна търговска банка (КТБ) и свързани с тях лица разследва международната компания, наета от Фонда за гарантиране на влоговете. Това става ясно от седмичния отчет на синдиците Лазар Илиев и Росен Ангелчев. Какви са обаче досегашните резултати от фирмата за международни разследвания на парични преводи не става ясно.

Наредено е също така инкасиране на цялата наличност на касовите центрове на банката в страната и предаването на парите на главната каса. Извършва се анализ на сключените договори на КТБ, за да се установят онези, които не са необходими вече на финансовата институция, но трупат разноски.

Синдиците на Корпоративна търговска банка са образували също изпълнително дело при частен съдебен изпълнител за събиране на 5.7 млн. евро, дължими на банката. Към тях ще се добавят над 1 млн. лева лихви и неустойки, част от които дължими в евро.

През миналата седмица за погасяване на кредити, отпуснати от банката, са постъпили 75 хил., отчитат още синдиците.

Лазар Илиев и Росен Ангелчев са провели и среща с представители на Сметната палата, на която е изискана информация за лицата, заемащи висши държавни длъжности, които имат сметки в КТБ.

Към края на миналата седмица Фондът за гарантиране на влоговете е изплатил 3 645 300 000 лева от гарантираните депозити в банката.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?