Разследват се проститутки и травестити, работещи край МЗГ

Пет досъдебни производства са образувани от началото на годината срещу проститутки и травестити, които нарушават обществения ред в района Министерството на земеделието и горите в София. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Румен Петков по време на парламентарния контрол в петък. Той отговаряше на питане на независимия депутат Димитър Абаджиев какви мерки взимат органите на реда за спокойствието на гражданите, които живеят около сградата на земеделското ведомство.

Три от петте производства са предадени на Софийската районна прокуратура, уточни Петков. През миналата година са образувани 11 досъдебни производства и всички са предадени на прокуратурата.

По данни на МВР броят на лицата, нарушаващи обществения ред в района на земеделското министерство, се променя. При специализирана акция през миналата година са засечени 16 проституиращи жени и 39 лица от мъжки пол.

С подвизаващите се в района са проведени разговори и беседи, многократно те са били задържани за 24 часа, съставени са им протоколи с полицейски предупреждения.

Петков обясни, че нощно време в района патрулират полицаи и за последните няколко седмици ситуацията там се е поуспокоила. С приповдигнато настроение Петков отбеляза, че служителите на МВР нямат негативно отношение към сексуалната ориентация на хората, които обикалят в района, а към факта, че нарушават обществения ред.

От своя страна Абаджиев, също отбеляза, че през последните две-три седмици се наблюдава спад в изявите на проститутките и травеститите около столичния булевард „Христо Ботев”.

Споделяне

Още от България