Разследват задържания с подкуп лекар и от етичната комисия в “Пирогов”

Зам.-началникът на “Пирогов” д-р Огнян Хаджийски обяви, че задържаният в понеделник с подкуп хирург д-р Стоян Пернишки ще бъде разследван както от прокуратурата, така и от етичната комисия на здравното заведение. Пред БНР проф. Хаджийски поясни, че контролът на сумите, които се заплащат за каквото и да е лечение, започва още от поликлиниките, където има изложени ценоразписи за всяка една услуга.

Коремният хирург от спешния институт бе хванат с подкуп от 300 лв.  От МВР в понеделник съобщиха, че лекарят поискал 1500 лева от съпруг на пенсионерка, която оперирал по спешност. Мъжът успял да събере само 300 лв., като междувременно уведомил полицията за искания подкуп.

Проф. Хаджийски във вторник заяви, че “доходите си ги изработваме сами, клиничните пътеки и пациентите, които идват в болницата, носят и приходите на нас като заплати”. По думите му ако медиците искат по-големи заплати, те съответно трябва да приемат повече пациенти и касата да заплаща лечението им.

“Не се надплаща извън това, което покрива касата за лечение на болните. Изключвам няколко ортопедични изкуствени става и пирони, които се поставят”, коментира зам.-шефът на “Пирогов”.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?