РБ подготвя законопроект, повишаващ сигурността в малките населени места

РБ подготвя законопроект, повишаващ сигурността в малките населени места

Депутатите от Реформаторския блок ще внесат предложения за законодателни промени, свързани с повишаването на сигурността в малките населени места. Това съобщи във вторник Вили Лилков след среща, посветена на проблемите в района на Велико Търново.

По думите му в 5047 села у нас живеят над 2 млн. души. В селата работят 97 000 малки и микрофирми, които осигуряват 32% от заетостта в страната.

"Ситуацията в момента, която се споделя от всички, които живеят по селата – и земеделски производители и кметове, е че някъде от 15 до 20% от реколтата се краде. В последните години е нараснала кражбата на земеделски инвентар", коментира Лилков.

Той посочи като основен проблем липсата на видеонаблюдение неефективната работа на полицията по разследването на кражбите.

"Ние казваме така – на първо място, трябва да върнем полицията в селата, за да можем да гарантираме сигурността на земеделската продукция, сигурността на имотите на гражданите. Ако в следващите няколко години не се направят сериозни реформи и гаранции за сигурността на живота на гражданите, на продукцията, не ни очаква добро бъдеще на българското село", обобщи Вили Лилков, който наскоро бе издигнат за кандидат-кмет на София от ДСБ.

Споделяне

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?