РБ все още няма решение за кандидат-президент

Найден Зеленогорски, сн: БГНЕС

Реформаторският блок не излъчи кандидата си за президент и след заседанието във вторник. Председателят на предизборния щаб Найден Зеленогорски (ДБГ) каза, че продължават срещите на кандидатите с представителите на партиите в Блока.

"Крайният срок е денят за регистрация в ЦИК. Колегите от ГЕРБ са се ориентирали към този краен срок. Ние при всички случаи ще бъдем много преди този краен срок. По-добре е да си свършим работата докрай и да не бързаме, защото най-важното е да имаме единна кандидатура и всички политически партии от Блока плюс гражданското тяло да стоят категорично зад тази кандидатура", коментира той.

В сряда или в четвъртък предстои среща на председателите на партиите от РБ, след което ще обявят кога ще бъде Изпълнителният съвет на блока, на който трябва да се вземе решение, информира Зеленогорски.

Силата на Реформаторския блок е единството и това се видя на последните три избора, на които се представихме много добре, каза още Зеленогорски.

За варианта РБ да се яви на изборите без партията на Корман Исмаилов НПСД, той каза, че е чул, че имало изявления. По думите му, без която и да е от партиите, РБ не би бил успешен.

ЕС трябва да има единна позиция за преговорите с Турция и България да е част от нея, и това е позиция на целия РБ, казал Зеленогорски. Според него само в контекста на ЕС и НАТО можем да отговорим на предизвикателствата, пред които стои не само България, а пресилването на фрази не помага на никого в тази сложна международна обстановка.

Помолен да коментира думите на Радан Кънев, че президентът закъснял със свикването на КСНС по въпросите за миграционния натиск, Зеленогорски каза: "Искаше ми се КСНС да се случи малко по-рано, защото е очевидно, че и България, и ЕС са под сериозен натиск".

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво трябва да се направи, за да се ваксинират повече хора?