Редица отменени събития заради трагедията във Варна и Добрич

В знак на съпричастност заради бедствието и жертвите във Варна и Добрич и обявения ден на траур на 23 юни организатори на културни и обществени събития отмениха прояви, насрочени за събота и неделя.

От Националния исторически музей и "Модус Вивенди - Средновековно общество в България" съобщиха, че "Софийският средновековен панаир",насрочен за 21 и  22 юни 2014 г. в Боянската църква, няма да се състои.

Националният клуб на привържениците на "Левски" взе решение да се откаже от предвидения за събота и неделя спортен празник в Шкорпиловци. Феновете поясняват, че пътуването ще се състои, но не и плануваният футболен турнир. "Вместо да празнуваме ще се съберем, за да обсъдим с какво можем да помогнем на бедстващите хора и ще съберем средства за тях", допълват те. Футболният клуб "Левски" също подкрепя инициативата им.

В събота няма да има "София прайд".  Гей парадът се отлага най-малко със седмица, уточниха организаторите.

Русенският карнавал отпада от програмата на фестивала за съвременна градска култура "Аз, градът". Това съобщиха от Община Русе. Откриването на карнавала бе предвидено за неделя, 22 юни, но се отлага за есента, като новата дата ще бъде уточнена допълнително. Фестивалът започва във вторник.

В петък беше отменено официалното откриване на фестивала One Design Week в Пловдив.

Споделяне

Още от България