Вежди Рашидов информира медиите за "много топъл разговор"

Реджеб Ердоган виждал в лицето на Борисов "един добър премиер"

ГЕРБ дарява 20 000 лева за строеж на църква в село Църква по идея на лидера си

Борисов с Ердоган. Сн.: БГНЕС

Турският министър-председател Реджеп Ердоган виждал в лицето на Бойко Борисов "един добър премиер, с който са работили успешно".

Това заявил самият той в телефонен разговор с лидера на ГЕРБ в събота, който ексклузивно бил преведен от бившия културен министър Вежди Рашидов. От своя страна скулпторът веднага уведоми агенция "Фокус" за височайшето обаждане.

"Те имат едно обръщение да се наричат "моят брат". Обаждането беше много топло", обяснява Рашидов, подчертавайки, че "това беше един приятелски, много топъл разговор".

Борисов уверил Ердоган, че всичко, каквото е необходимо ще бъде направено. В бъдеще грешките, които са допуснати, ще бъдат уроците, които ще помогнат по-нататък за развитието на българската държава. Всички грешки, които са допуснати, са осъзнати и всичко това трябва да се поправи, е заявил Бойко Борисов по време на разговора, добавя "Фокус".

Той е уверил Реджеп Ердоган, че политиката също е един учебник, от които хората цял живот трябва да се учат, съобщава още агенцията, позовавайки се на Вежди Рашидов.

Предизборната активност на ГЕРБ навръх Великден обаче не се изчерпа с "топлия разговор" на Борисов с Ердоган и по-късно в неделя от партийния пресцентър съобщиха, че по личното предложение на Борисов формацията му ще отпусне 20 000 лева за строеж на църква в добричкото село Църква.

"В селото от десетилетия няма църковен храм и жителите му няма къде да запалят свещичка, за да почетат празниците. Хората ходят пеш по 5 км до съседното село, за да посетят православния храм. Параклисът ще бъде разположен до лековит извор, където преди години се е издигал манастир", информират от ГЕРБ.

Споделяне

Още от Избори 2013

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?