Реформаторите: Ксенофобия е втълпяването на омраза към лекарите

Реформаторският блок излезе с декларация в защита на здравния министър Петър Москов и опитите му да защити лекарското съсловие. По повод на обвиненията в ксенофобия към Москов Реформаторите обявиха, че ксенофобия е втълпяването на омраза към лекарското съсловие и призоваха да не бъде обиждан здравният министър, който желае справедливост.

"Не го наричайте ксенофоб и фашист, вътрешната сигурност трябва да е национален приоритет, а не политически дивидент", обяви в декларация от името на парламентарната група на блока Димитър Шишков.

"Ксенофобия ли е спазването на конституцията, прилагането на закона", заяви Шишков и попита какъв е терминът, когато се експлоатира обществото само за собствени цели, особено при избори. "Как се наричат тези, които купуват гласоподаватели. Човек, който е готов да бъде купен, нищо не струва", посочи Шишков.

Той допълни, че лекарският труд у нас най-често се използва за политически цели, защото медиците нямат право да стачкуват, в същото време по закон имат повече задължения, отколкото права.

"Що за народ и Народно събрание сме, когато не защитаваме институциите си, вменяваме само задължения към тях, а не вменяваме такива на гражданите", обърна се към депутатите Шишков.

"Към настоящия момент агресията, насочена към медицински екипи, пречи на качеството на
диагностично-медицинските дейности, започнахме да се наричаме ксенофоби, фашисти", се казва още в декларацията.

Шишков разясни на депутатите и какво е логорея - "неудържимо говорене, патология на
речта, празнословие, безсмислен поток от думи - наблюдава се при шизофрения, маниакално състояние". "Моля ви, не бъдете такива политици", призова той колегите си.

Споделяне

Още от България