Реформаторите откриха предизборната кампания на "бъдещите кметове на София и Варна"

Реформаторите откриха предизборната кампания на "бъдещите кметове на София и Варна"

С концерт на група "Фондацията" Реформаторският блок откри в сряда предизборната си кампания пред Народния театър в София.

"Повече от 10 години държавата и икономиката ни западат. Градската среда запада. Градската култура запада. Запада сигурността. А София вече не е притегателен център за образование, защото младите предпочитат да учат в чужбина", заяви съпредседателт на Реформаторския блок Радан Кънев. Преди да започне речта си той бе посрещнат с аплодисменти от симпатизантите на "Фондацията", които му изпяха и известния поздрав за рождения ден "Happy Birthday".

"Повече от 10 години няма ясно и принципно дясно управление. Не може с търгашески коалиции, с опити да бъдем добре с всеки да постигнем прозападна, прореформаторска и продясна политика", заяви още Кънев.

По думите му лявото управление не е полезно нито за държавата, нито за градовете. Няма как на кредит да си купиш скъпа кола, каквито практики виждаме в управлението, каза Кънев и заключи: "Това е поведение на обедняваща мутра". Той допълни, че ако глава на семейство се похвали, че е похарчил огромна сума пари, той няма да бъде приеман радушно от домашните си.

"Не може стаята на децата ти да е мръсна, а в излъскан хол с цветя да каниш гости", допълни Кънев.

Темата поде и кандидат-кметът на София на Реформаторския блок Вили Лилков, според когото домът не започва от прага, а от града. Лилков поиска по-технологичен и чист град. А Кънев подгря присъстващите с думите, че Вили Лилков и Чавдар Трифонов, който е кандидатът на РБ във Варна, са бъдещите кметове на двата най-големи града в България.

На събитието присъстват и кандидатите на РБ за Варна, Добрич, Монтана и общата номинация на РБ и ГЕРБ за Кюстендил Петър Паунов.

Споделяне

Още по темата

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?