С мимове, огромна синьо-бял блокова конструкция и концерт на открито

Реформаторите започнаха "самотна" кампания за Европарламента

сн. БГНЕС

Със сглобяването на огромна синьо-бяла блокова конструкция, мимове и концерт на рок-групата "Фондацията" на открито в градинката пред народния театър "Иван Вазов" в София Реформаторският блок (РБ) стартира своята "самотна" по думите на лидера на ДСБ Радан Кънев битка за представителство в Европейския парламент.

Стартът на кампанията бе подгрят от мимове, които по атрактивен начин каниха минувачите на събитието. В ранния следобед започна концертът на най-новата банда на музикантите Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански. Техният купон продължи около два часа, след което лидерите на петте партии в Реформаторския блок представиха листата си, водена от председателя на Движение "България на гражданите" Меглена Кунева

"Това са първите избори на Реформаторския блок като коалиция. Ние ще водим самотна кампания – без съюзници, без медии, но няма да отстъпим, няма да заминем", заяви Кънев пред събралото се множество. Той допълни, че реформаторите не са "трета глуха, а първи челен коловоз на европейската политика". По думите му днес българите са изправени пред решителен избор, който залага бъдещето на страната.

"Бедността, корупцията, мафията, енергийната зависимост, беззаконието и гнилоча на съдебната система са си тук. Ако ние не излезем и не направим избор, избираме същото", призова Кънев хората да гласуват независимо как.

Реформаторският блок е единен и е единствената алтернатива на това, което се случва в момента в България, заяви от своя страна лидерът на СДС Божидар Лукарски. По думите му единствено евродепутатите от РБ ще защитават европейското бъдеще на България.

Меглена Кунева посочи, че водещо за тях е опитът, солидарността и бъдещето.

Вторият в листата Светослав Малинов от ДСБ каза, че реформаторите представляват най-силните европейски идеи в България. Участваме в тези избори, за да остане Европа в България и България в Европа, добави той.

Лидерът на Народна партия "Свобода и достойнство" Корман Исмаилов заяви, че са се събрали, за да се изправят срещу лъжата, двуличието, дългите ръце на корупцията и мафията. Исмаилов обяви, че кандидатите на РБ за евродепутати нямат страх, заложили са имената си и ще отстоят тази битка, от която зависи по-доброто бъдеще на страната ни.

Споделяне

Още от Евроизбори 2014