Реформаторският блок: 24 години след началото на прехода отново сме на улицата

Двайсет и четири години след началото на българския преход, посрещаме 10 ноември отново на улицата. Вече 150 дни будните граждани на България, провокирани от безпрецедентни по своята наглост политически действия, протестират срещу управляващите и настояват за оставка на правителството и разпускането на парламента.

Това се казва позиция на Реформаторския блок, разпространена до медиите, по повод датата 10 ноември 1989 г.

От блока настояват отново за незабавна оставка на правителството на ДПС, БСП и "Атака" и разпускане на 42-то Народно събрание.

Искаме нови европейски правила срещу мафията, а не нови лица, подхвърлени от олигарсите, са казва в позицията.

Институцията, призвана да е фундамент на държавата - Народното събрание, произведе поредица от скандални решения, е оценката на блока. "

Стартът е назначаването за председател на ДАНС "на лице с репутация на изпълнител на задкулисието. А грандиозната кулминация на орезиляването на институциите настъпи, когато се оказа, че зам.-председателят на Народното събрание Христо Бисеров е разследван за типични за злоупотребата с власт престъпления - пране на пари и крупна данъчна измама. В този позорен сюжет още по-притеснителна е ролята на службите, които по закон са призвани да се борят с този вид престъпления", заявяват от блока.

Споделяне

Още по темата

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?