Реформаторският блок: "Контрапротестът" застраши гражданския мир, изходът е избори

След днешното гласуване в Народното събрание, България официално е управлявана от БСП, ДПС и "Атака". Подобна коалиция не може да получи доверието дори на малцинството от българските граждани, което е гласувало за трите управляващи партии. Това становище бе разпространено от Реформаторския блок, който вчера вече включва седем партии.

"За да останат във властта на всяка цена и да защитят интересите на задкулисните си покровители, управляващите организираха безпрецедентен "контрапротест“, с който застрашиха гражданския мир в столицата и направиха съзнателен опит да противопоставят български граждани едни срещу други, се казва в документа", казват от блока и продължават:

"Опитите на кукловодите от Държавна сигурност и създадената от тях мафия да разделят българската нация на етнически признак, на бедни и богати, на хора от София и от страната продължават постоянно още от времето на т. нар. възродителен процес, когато подобни "импровизирани манифестации“ бяха организирани срещу българските граждани от турски етнически произход".

От Реформаторския блок дават подкрепата си за протеста срещу правителството на Орешарски. "Изказваме съпричастност с участниците в протеста, които не се поддадоха на тези провокации и мирно заявиха позицията си срещу новата коалиция и гласуването на бюджета. Изходът от дълбоката политическа и икономическа криза преминава през незабавна оставка на тази нечиста коалиция и нови избори, заключава блокът и се обявява за гарант "срещу разделението на българската нация", заявяват от блока.

Споделяне

Още по темата

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?