Реформаторският блок набира средства с "пролетен дарителски бал"

Реформаторският блок ще набира средства за своята европейска кампания с пролетен дарителски бал, който ще се проведе в сряда вечерта в зала 6 на НДК. Идеята на дясната коалиция е да изпробва нов за България модел на финансиране – чрез вечери и балове.

От публикуваната обява става ясно, че минималното дарение е 20 лева, а максималното е в размер на таванът, разрешен от закона – 10 000 лева. Входът без предварителна резервация е 30 лв.

"Минималното дарение от 20 лв. е предвидено предимно за ученици, студенти и пенсионери. Всички приходи от куверти ще бъдат внесени в банковата сметка на Реформаторския блок и ще бъдат оформени като договори за дарение за Реформаторския блок, както е по закон", подчертават от дясната коалиция в обявата за бала.

Говорителят на Реформаторския блок и лидер на ДСБ Радан Кънев вече обяви, че се разчита основно на даренията от представители на малкия и средния бизнес. От коалицията вече се похвалиха, че са събрани "прилични суми", които са покрили пътуванията на нейни представители за срещи с българите, които живеят в Западна Европа.

Реформаторският блок ще отхвърля дарения от хора, които са свързани с компрометирани политически и икономически модели.

Споделяне

Още от България