Регионален хъб ще помага на млади предприемачи да развият идеите си

Регионален хъб ще помага на млади предприемачи да развият идеите си

Млади предприемачи с идеи в областта на зелената икономика ще могат да получат помощ за реализиране на идеите си в регионалния хъб Danube energy+. Той ще бъде открит в сряда, 7 юли, съобщиха създателите му от "Клийнтех България".

Откриването на хъба е част от събитието "Кръгова икономика: Възможности и перспективи за бизнес в България", което ще се състои в София Тех парк.

Събитието е организирано от "Клийнтех България" съвместно с Асоциация за развитие на София и Национален център по обществено здраве и анализи. В рамките му ще бъдат представени нови възможности и инструменти за подкрепа развитието на иновациите и на стартиращи предприятия в рамките на силно конкурентния глобален пазар.

Регионалният хъб Danube Energy + е част от структурата и дейността на "Клийнтех България" и цели да подпомогне развитието на иновативните бизнес идеи на младите предприемачи. Той е част от проект, финансиран по транснационална програма "Дунав 2014-2020 г.", който в продължение на 3 години, подкрепи 66 иновативни идеи на 101 млади предприемачи чрез включване им в пре-акселераторски и обучителни програми.

Регионален хъб Danube Energy + ще предоставя програма по предприемачество за млади иноватори, тематични събития, свързване на участници в областта на енергийната ефективност, кръговата икономика, справяне с изменението на климата и др. Ще подпомага и връзките между млади предприемачи, иноватори и потенциални потребители и инвеститори. Хъбът ще предоставя и услуги за намиране на партньорства и други.

Събитието е безплатно, но изисква предварителна регистрация.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?