Регионалното министерство обеща превантивен ремонт на 580 км пътища през 2018 г.

Регионалното министерство обеща превантивен ремонт на 580 км пътища през 2018 г.

Над 310 млн. лв. ще бъдат вложени през тази година за превантивни ремонти на 580 км от републиканската пътна мрежа. Това обеща заместник-министърът на регионалното развитие Малина Крумова на форум на браншова камара "Пътища".

Важно е този ресурс да бъде използван по ефективен начин и очаквам практическата дискусия да подпомогне правилното изпълнение на тези цели, допълни тя.

Със заповед на председателя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" от днес се прекратява работата по зимното поддържане на републиканската пътна мрежа.

Пътноподдържащите фирми, обаче, остават в готовност да реагират при необходимост до приключване на зимния сезон.

В най-скоро време ще бъде ясно къде ще бъдат вложени спестените от зимната поддръжка средства, заяви Малина Крумова. Не е посочено колко са спестените пари.

Регионалното министерство предвижда увеличаване на гаранционните срокове, като възможен стимул за отговорно отношение към изпълнението на обектите. По този начин ограниченият публичен ресурс, с който разполагаме, ще бъде влаган максимално ефективно, каза Крумова.

Тя призова за отговорност при изпълнението на пътни проекти и приветства инициативата на браншовата камара, като възможност диалогът между бизнеса и институциите, ангажирани в строителството и ремонта на пътища, да бъде подобрен.

Форумът "Превантивно поддържане – проектиране и технологии" е първият от поредица технически семинари, които браншовата организация ще проведе през годината. Той е насочен към обмен на добри практики и повишаване качеството на дейностите на фирмите от пътния бранш.

Споделяне

Още от Бизнес

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?