Рехав антиправителствен протест в София, РЗС се разграничи от него

Протестът пред Народното събрание

Около 200 души протестираха пред парламента в неделя с искане за касиране на изборите. Те носеха плакати "Не искаме правителство на енергийната мафия" и "Не на политическия франкенщайн - БСП, ДПС, "Атака".

Събраните скандираха "Оставка" и "Червени боклуци". На протеста има и хора с плакат "Срам: Анкара избира депутати в София".

Партията на Яне Янев РЗС, която се беше обявила за организатор на протест на същото място срещу фалшифицирането на изборите от страна на ДПС, се разграничи от протестиращите половин час след началото на акцията им.

Пред журналисти председателят на столичната организация на партията Георги Ганчев обясни, че "прекратяват предвидения за днес протест в подкрепа на подписката за касиране на вота в Турция, защото постъпила информация, че целта на тези хора, които протестират пред парламента, е да бъдат отъждествени с РЗС".

Той посочи, че "имат данни за подготвени провокации от "Атака" и прекратяват своя протест и се разграничават от гражданския протест пред парламента, защото не искат да стават причина за конфронтация".

Въпреки тези предупреждения протестът мина мирно и спокойно и завърши на Орловия мост, където хората се разотидоха.

Споделяне

Още от България