Рехав протест срещу директора на “Пирогов“, МЗ изпрати проверка

Рехав протест срещу директора на “Пирогов“, МЗ изпрати проверка

Няколко лекари и сестри от института за спешна помощ “Н.Й. Пирогов” излязоха във вторник на протест срещу ръководството на болницата, обвинявайки директора Асен Балтов в своеволия и скандални назначения. Протестиращите изпратиха и писмо до здравния министър, с което го запознават със ситуацията в болницата. То беше подписано от синдикалната секция на “Подкрепа“ в лечебното заведение, но в последствие от профсъюа се разграничиха от него.

 

По-късно здравният министър Кирил Ананиев съобщи, че протестира малка част от персонала и при това исканията им не се припознават от останалите работещи в лечебното заведение.

 

“Една малка част от лекарите и от персонала на “Пирогов“ са излезли на протест днес. Всъщност сигналът, който дойде до мен, е от група лекари от болницата, които са бивши членове на КТ “Подкрепа“ и които по определени причини са били изключени оттам. И тяхното мнение според по-голямата част от работещите в “Пирогов“ не отразява тяхното становище“, каза Ананиев.

 

Той съобщи, че е определил работна група, която е отишла на проверка още вчера в болницата. "Предстои тя да ми докладва своите констатации. Но това, което разбирам, е, че изпратеното становище до мен не отчита мнението на по-голямата част от персонала“, каза Ананиев.  

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?