Рехав протест срещу дупките по столичните улици

Рехав протест срещу дупките по столичните улици

"Не можеш да разбереш кое е част от строежа на метрото и кое – обикновена улична дупка" е един от коментарите в интернет във връзка с "кратерите" по столичните пътни платна, с които трябва да се справят шофьорите. Въпреки масовото недоволство на столичани и гости на града насроченият протест в понеделник събра пред сградата на Народното събрание петдесетина души заедно с представителите на медиите.

Организаторите на събитието от гражданското сдружение "Младежка интернет-медия", обясниха малкия брой на присъстващите с времето на провеждане – началото на работната седмица. Протестът е подкрепен от Българския автомобилен съюз, компаниите вносители на марките "Волво" и "Пежо".

Цветан Фиков от "Младежка интернет-медия" коментира, че въпреки малкото хора, дошли на протеста, той е доволен, защото чрез него се дава сериозна заявка за преговори със Столичната община по исканията на организацията.

"Искаме незабавен кърпеж на дупките по улиците с двегодишна гаранция, за да не зейват отново на следващата пролет", каза Фиков. "Мотивите на общината, че няма пари, са несериозни", продължи той. "Аз съм си платил данъците за съответната услуга или все едно да си платя сиренето в магазина и да си тръгна без него", обясни той.

В декларация, разпространена преди протеста, сдружението настоява за пълен граждански контрол върху изразходването на средствата за ремонт на пътищата. “Няма да се примиряваме вече със ситуация, в която общината прави неясно колко ремонти, с неясно колко пари и това да бъде представяно като успех пред хората”, се казва още в декларацията

Освен в София протест под наслов "България срещу дупките" се проведе по същото време пред сградите на общинските съвети в Сливен, Плевен, Бургас и Русе. Варна и Търговище също се включиха в инициативата.

Сдружение "Младежка интернет-медия" планира още един протест в София на 10 април, събота.

Споделяне

Още по темата

Още от България