Рейтингът на Доналд Тръмп достигна ново най-ниско ниво

Рейтингът на Доналд Тръмп достигна ново най-ниско ниво

Популярността на американския президент Доналд Тръмп достигна нов минимум. Едва 33% от американците одобряват дейността му, сочат данни от социологическо проучване на агенция "Галъп", която прави ежедневни изследвания, съобщава БТА. Точно 62 на сто от запитаните пък дават на работата на Тръмп незадоволителна оценка.

В проучването са участвали 1500 души. То се е провело в периода 29 октомври, като само ден преди това подкрепата за президента е била 35%, а през целия октомври този показател не превишава 39 на сто.

Предишният "антирекорд" бе регистриран на 14 август, когато Тръмп събра подкрепа от едва 34 процента от американците, докато 61 на сто бяха против него. Пик в подкрепата за американския президент, без да се брои първата му седмица в Белия дом, бе регистриран на 11 март, когато 45% от американците одобряваха дейността му. На обратното мнение бяха 49 на сто.

Рейтингите на демократите Барак Обама и Бил Клинтън - предшественици на Тръмп, никога не са падали съответно под 38 процента и под 37 на сто. Нивото на подкрепа за президента Джордж Уокър Буш веднъж падна до 25%, припомня агенцията.

Споделяне

Още от Свят

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?