Рейтингът на Камерън пада, "за" и "против" членството в ЕС - изравнени

Дейвид Камерън

Рейтингът на британския премиер Дейвид Камерън е спаднал с 8 процента до 21 на сто от края на февруари, а избирателите са разделени поравно - по 39 процента за и против членството на Великобритания в Европейския съюз. Това показва социологическа анкета на института ЮГав (YouGov), поръчана от в. "Таймс", предаде Ройтерс.

Общественото доверие към европейската политика на Дейвид Камерън е намаляло с 8 процентни пункта до 21 процента в сравнение с предишната анкета, извършена на 21 и 22 февруари. За същото време доверието към лейбъристкия лидер Джереми Корбин се е увеличило с 2 процентни пункта до 28 на сто, сочи анкетата.

Доверието към кмета на Лондон Борис Джонсън, който участва в кампанията за излизане от ЕС, е спаднало също с 8 процентни пункта, до 26 процента.

Избирателите са разделени поравно - по 39 процента за и против членството в ЕС. Пет процента са заявили, че няма да гласуват в референдума на 23 юни, а 17 на сто не са решили как ще гласуват, сочи анкетата, извършена с участието на 1693 души на 11 и 12 април.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа