Рейтингът на Обама продължава да пада

Подкрепата в САЩ за президента Барак Обама продължава да спада, сочи допитване на института "Расмусен рипортс", цитирано от ИТАР-ТАСС.

Дейността на Обама се одобрява от 47 процента от анкетираните. Това е рекордно нисък показател за американския президент, откакто той встъпи в длъжност през януари. Недоволни от работата му са 52 процента от запитаните. До миналия месец рейтингът на Обама не беше спаднал под границата на 50-те процента, отбелязва ИТАР-ТАСС.

Социолозите от института обясняват намаляващата подкрепа за Обама с разочарованието от икономическата политика на президента. Освен това жителите на САЩ се безпокоят от положението в здравеопазването и здравното осигуряване. В тези области сегашната администрация още не е постигнала резултати, които биха впечатлили американците, отбелязва ИТАР-ТАСС.

Допитването показва също, че само 42 процента от анкетираните подкрепят предложения от Обама план за реформа на системите на здравеопазването и здравното осигуряване. Дейността на Белия дом в тези области се отхвърля от 53 процента.

В допитването са участвали над 1500 пълнолетни жители на САЩ.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?