Рейтингът на Обама се топи заради несигурната икономика

Рейтингът на Обама се топи заради несигурната икономика

Рейтингът на американския президент Барак Обама спадна до най-ниското равнище от януари заради силните тревоги за икономиката и стопи преднината му в социологическите анкети пред неговия съперник републиканец за президентските избори Мит Ромни, сочи проучване на института Ипсос, поръчано от Ройтерс и обявено в сряда.

Американците, които одобряват управлението на Обама, намаляха до 47 процента от 50 на сто преди месец и това е най-ниското одобрение от януари. 63 на сто от участниците в анкетата смятат, че страната им върви по грешен път.

 

Изразилите неодобрение са с 6 на сто повече, отколкото преди месец. Растящите съмнения за управленските качества на Обама повишиха рейтинга на Ромни от 44 на 45 на сто пет месеца преди изборите на 6 ноември. Преди месец преднината на Обама бе 7 пункта.

 

Сегашният държавен глава направи напоследък грешни ходове в предизборната битка. За тях допринесоха неблагоприятните данни за безработицата през май и изказването му, че частният сектор е в добро здраве, което според критиците показва, че президентът няма реална представа за състоянието на икономиката. 

Споделяне

Още от Свят